top of page
Поиск
  • Фото автораЄгор Воробйов

Цукерберг лідирує на ринку політичної реклами

Попередня передвиборча кампанія стала переворотом у технологіях та стратегії політичної пропаганди. Бюджети, що витрачалися на «польову» роботу та бюджети Інтернет простору помінялися місцями. Технологи вперше почали використовувати такі соціальні мережі, які досі для політичних перегонів не використовували. Чому так сталося?


Цьому є логічне пояснення – еволюція. Її не зупиниш, покоління радіо та телебачення потроху вимирає, електорат все більше наповнюється клієнтами соціальних мереж. І ті мережі, які набирають найбільшу популярність і стають точкою входу в думки електорату. Відразу хочу сказати, що не всі над популярні мережі підходять для кампанії. Наприклад, аби політична реклама запанувала у Тік-Ток, має пройти щонайменше дві кампанії. Адже все нове спочатку знаходить підтримку серед молодшої аудиторії. Виборці у нас переважно консервативні. Але стрімкими темпами в Україні підростає Instagram. Політики осідлали цю мережу вже на попередніх перегонах і не дарма. Фото хостинг набирає популярності і в деяких областях України вже навіть випереджає Facebook.


За даними видання Sostav.ua За останні пів року українська аудиторія Facebook зросла на 1 млн – до 15 млн користувачів, а Instagram – на 1,5 млн (до 13 млн). А рекламними інструментами Facebook можна охопити вже 21 млн користувачів. За пів року цей показник збільшився на 1,5 млн. Також продовжує зростати популярність Facebook Messenger. В Україні вже близько 40% користувачів інтернету надають перевагу цьому сервісу.


У всіх областях та обласних центрах України Facebook залишається популярнішим за Instagram. Винятком є Харківська область, де Instagram має проникнення 36% проти 32% у Facebook, а також Одеська та Запорізька, де обидві соцмережі мають однакову популярність (39% та 32% відповідно).

Тож зовсім не виключено, що важливим вмінням політиків майбутнього стануть – кумедні танці. Хоча, сподіваємось – ні.

8 просмотров0 комментариев
  • Grey Facebook Icon
bottom of page